Редица нарушения са установени при специализирана полицейска операция в областта

Редица нарушения са установени при специализирана полицейска операция в областта

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 419
Редица нарушения са установени при специализирана полицейска операция в областта

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е в ход от 15 март на територията на Силистренска област. Действията са разпоредени от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков с оглед осъществяване на ефективен контрол, недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия и осигуряване на безопасна среда за придвижване по пътищата.

Статистически данни показват, че пътната обстановка в Силистренско е усложнена. От 01.01.2024 г. до 17.03.2024 г. в областта са регистрирани 45 пътнотранспортни произшествия, 16 от които тежки. Загинали са двама и са пострадали 16 граждани. За сравнение, за същия период на предходната година автопроизшествията са били 49, а тежките - 8. Няма загинали, ранените са 13.

През последните три дни в хода на акцията са проверени 263 моторни превозни средства. За установени нарушения са съставени 30 акта и 186 фиша. Издадени са 310 електронни фиша за нарушения на скоростните режими.

Засечени са четирима водачи, управлявали моторни превозни средства с концентрация на алкохол над 1.2 промила, единият от които и неправоспособен. Други двама са установени да шофират под въздействие на дрога. Четири са случаите на управление на МПС без задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

В осъществяване на контролната дейност са включени максимален брой служители, с пълна натовареност се използват всички налични технически средства. Повишената степен на контрол обхваща натоварените участъци по пътната мрежа в областта и тези с концентрация на ПТП, но също третокласните и общинските пътища и малките населени места. Проверките се извършват и в тъмната част на денонощието.

Засиленият контрол по пътищата в областта продължава.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари