Езерото Сребърна замръзна

Езерото Сребърна замръзна

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 364
Езерото Сребърна замръзна

Езерото Сребърна е покрито с 10 см ледена пелена вследствие на ниските температури. 15 см е снежната покривка в буферната част на резервата. Обстановката е спокойна, но експертите предупреждават гражданите да не извършват спортен риболов, поради опасност от нежелани инциденти.

Ежедневно се извършват обходи. Не са установени къдроглави пеликани в обичайните гнездилища. Наблюдаваните екземпляри по време на Среднозимното преброяване вероятно търсят храна по поречието на река Дунав.

Охраната на поддържан резерват "Сребърна" е установила следи от диво прасе в западната част на резервата, но то е било отблъснато от оградата тип "електро-пастир". Съоръжението е монтирано в края на миналата година като превантивна мярка за опазване на гнездовата колония на къдроглавия пеликан от набези на дребни и едри хищници.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари