Гората.бг ще подари хиляди дръвчета на хората от Силистра и региона

Гората.бг ще подари хиляди дръвчета на хората от Силистра и региона

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 450
Гората.бг ще подари хиляди  дръвчета на хората от Силистра и региона

Гората.бг ще подари 14 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Силистра и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ще се подаряват плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни липи, акации, явори, люляци, бряст и др.

На 17 март (неделя) от 10:00 ч. те ще бъдат в Дунавската градина, до паркинга на сградата на Община Силистра.

Този сезон инициативата ще засади още 1 милион дървета за 5 месеца. Те ще продължат към голямата цел - общо 5 милиона дървета в България до 2025 г., засадени с доброволци. Засадените са вече над 3 милиона дървета. По този начин ще се помогне и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. И ще направят Силистра и региона по-зелени, красиви и чисти.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, вишните и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

На място ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Може да получите колкото искате дръвчета - 10, 20, 50 или колкото можете да засадите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари