Обмяна на опит и традиции в ОУ “Стефан Караджа” - с. Искра с гости от Румъния

Обмяна на опит и традиции в ОУ “Стефан Караджа” - с. Искра с гости от Румъния

Регион: Ситово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 308
Обмяна на опит и традиции в ОУ “Стефан Караджа” - с. Искра с гости от Румъния

От 19 -ти до 23 - ти февруари в ОУ "Стефан Караджа" -с.Искра на посещение за обмяна на опит са 8 учители и 8 ученици от Бузъу -Румъния.

Мероприятието е във връзка с проект по Еразъм на румънското училище и е с цел установяване на партньорски взаимоотношения между двете училища, наблюдение на провеждането на учебните часове чрез използването на ИКТ, представянето на културните различия и др.

През първия ден от визитата си румънските участници бяха посрещнати в училището и се запознаха с процеса на обучение, споделяха очакванията си от предстоящата визита. Имаше различни игри за учениците от 3-ти и 4-ти клас. Вторият ден беше наситен с много положителни емоции- 5 от учителите наблюдаваха уроци по математика и технологии и предприемачество, а учениците заедно с връстниците си от приемното училище изработиха мартеници във връзка с предстоящия български празник - "Баба Марта". Румънските деца посетиха детската градина и наблюдаваха танци на най- малките жители на село Искра, които очароваха гостите с изпълнението си. Бяха нагостени с традиционна българска баница, а за подаръци получиха мартеници, които са изработени от персонала на детската градина. След проведените образователни игри в училището румънските участници посетиха кметство с.Искра, където се запознаха с историята на селото и споделиха информация за тяхното населено място, за културните си забележителности, за спортните дейности и др. Кметът на селото връчи подаръци на всички гости. В следващите дни предстоят още интересни дейности като културно-развлекателна програма, с която ще се представят песните и танците на двете страни, ще се разиграват редица образователни игри да страните на ЕС, за основните човешки ценности и др.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари