Внимание: Измамници се обаждат от името на ЕНЕРГО-ПРО във Варна

Внимание: Измамници се обаждат от името на ЕНЕРГО-ПРО във Варна

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 317
Внимание: Измамници се обаждат от името на ЕНЕРГО-ПРО във Варна

Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО във Варна се натъкнаха на изкусни телефонни измамници, използващи името на компанията в опит да излъжат хората да платят за несъществуващи услуги.

Няколко потребители съобщиха за получени обаждания от скрит номер, при които се твърди, че са от ЕНЕРГО-ПРО и говорят за необходимостта от спешна интервенция свързана с електромера, съпроводена с искане на пари. В светлината на тези събития, от ЕНЕРГО-ПРО бързо реагираха, пускайки официално изявление:

"Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията. Сигналите са от жители на град Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за "услугата" изискват пари от клиентите.

Обръщаме внимание, че ЕНЕРГО-ПРО няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО. ЕНЕРГО-ПРО нееднократно е предупреждавало за различни опити за злоупотреба с името на компанията и в тази връзка напомня, че няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона, за да предлага услуги.

Съветваме нашите клиенти да следват само официалните канали на комуникация с ЕНЕРГО-ПРО и при съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари