В Ситово отбелязаха Трифон Зарезан

В Ситово отбелязаха Трифон Зарезан

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1160
В Ситово отбелязаха Трифон Зарезан

Днес от 11:00 часа в Община Ситово бе отбелязан празникът Трифон Зарезан, който е посветен на труда и любовта на българите към лозата, гроздето и виното.

Зам. кметът на Община Ситово Севджан Адем първи заряза лозата и даде началото на празничната програма, в която взеха участие ученици от ПГСС с. Ситово, самодейци при НЧ "Христо Смирненски -1940" с. Ситово и самодейци при НЧ "Възраждане" с. Ситово.

В центъра на с. Ситово бяха изложени вина от местни производители, които бяха оценявани от комисия. Отличени с грамоти бяха производителите на бяло, червено вино и розе. Като за първенците имаше бъклица, за оценените на второ място - дамаджана, за третото място- кошница и за всички участници поощрителна награда - грамота за участие.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари