Проведе се местния турнир по шах и табла в село Нова Попина

Проведе се местния турнир по шах и табла в село Нова Попина

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 254
Проведе се местния турнир по шах и табла в село Нова Попина

На 31 януари бе проведен турнир по две древни източни игри: шахмат и табла, в които участваха жители на с.Нова Попина, община Ситово. "Царицата вземи - царя застраши" бе мотото на събитието, организирано от Дамски спортен клуб "Цоцоланки и фиданки" при НЧ "Зора-Нова Попина-2008".

Интерес проявиха общо 16 участници, като част от тях се включиха и в двете дисциплини. В играта на табла статуетката за лауреат взе Цветанка Цветанова. В шахмата - Петър Кулев, който надви в надпреварата своите противници с много добра техника.

Веселата надпревара завърши с няколко игри на т.нар. "Коран", познати в съвремието като "Дама". Така след изиграни няколко партии за подсещане се роди идеята за бъдещ турнир. Организаторите са доволни от проявения интерес и уважението на събитието, а така също и поздравяват участниците за постигнатите отличия и им пожелават още успехи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари