Изложба в Регионална библиотека „П. Павлович” отдава почит на Снежана Янева

Изложба в Регионална библиотека „П. Павлович” отдава почит на Снежана Янева

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 168
Изложба в Регионална библиотека „П. Павлович” отдава почит на Снежана Янева

В Регионална библиотека "Партений Павлович" беше открита изложба, посветена на паметта на Снежана Янева.

Фотоси и документи представят моменти от живота и дейността на Снежана Янева. Тя е вдъхновител и поддръжник на библиотечното дело в България, в продължение на 3 десетилетия безвъзмездно работи за модернизацията и превръщането на българските библиотеки в средища на информация и центрове в живота на общностите. Галина Раева, директор на библиотеката, откри изложбата и отбеляза, че чрез съдействието и помощта на г-жа Янева, силистренската библиотека е реализирала успешно много идеи и проекти - сред тях са инициативата "Направи зелена твоята библиотека", American shelf - обособен кът с колекция от справочници и книги за САЩ. Благодарение на нейната инициативност стартира програма "Глобални библиотеки - България" за технологично оборудване на библиотеките в цялата страна. Не само Регионална библиотека - Силистра, а и в много читалищни библиотеки в областта бяха оборудвани с компютри и модернизирани. Сред десетките български библиотекари, които чрез съдействието на Снежана Янева участваха в специализации в САЩ, е и главният библиотекар в РБ "П. Павлович" Красимира Няголова, която сподели впечатления от съвместната работа със Снежана Янева.

Екипът на Регионална библиотека "Партений Павлович" благодари на проф. д-р Емилия Янева за предоставената възможност силистренската общественост да се запознае с изложбата!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари