Тутракан стимулира поетичния дух с национален конкурс за стихове

Тутракан стимулира поетичния дух с национален конкурс за стихове

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 244
Тутракан стимулира поетичния дух с национален конкурс за стихове

Община Тутракан и Общинският център за извънучилищни дейности обявиха организирането на Национален конкурс за изпълнение на стихове от български автори под заглавие "България - моята Родина". Този конкурс е по светен на 3 март - Националния празник на България и на 148 години от Априлското въстание.

Под патронажа на кмета на Община Тутракан, д-р Димитър Стефанов, конкурсът ще се проведе като част от Програмата за мерките за закрила на деца и изявени дарби в Община Тутракан за 2024 година.

image

Конкурсът ще бъде двудневен, с първия ден, 20 март, предназначен за участници от област Силистра, а вторият ден, 21 март, ще бъде за участници от цяла България.

Събитието се очаква да привлече множество талантливи участници, които ще споделят своите интерпретации на стиховете на български автори и ще открият връзката си с родната почва и националната идентичност.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари