Спасителна операция в Тутракан върна вкъщи изчезнал 75-годишен мъж

Спасителна операция в Тутракан върна вкъщи изчезнал 75-годишен мъж

Регион: Тутракан Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1522
Спасителна операция в Тутракан върна вкъщи изчезнал 75-годишен мъж

В една успешна спасителна мисия, служителите на РУ-Тутракан спасили 75-годишен мъж от село Шуменци. Сигналът за изчезналия мъж, бил подаден на 02 февруари около 20:00 часа на телефон 112.

Той бил в неизвестност от 15:00 часа същия ден и след търсене от страна на близките му, полицията е уведомена за случая.

Издирвателната акция била организирана и ръководена лично от началника на РУ-Тутракан, инспектор Даниел Костадинов. В операцията се включили мобилизирани служители от оперативните и охранителните структури на управлението, а също и местни ловци и земеделци. За издирването на възрастния мъж са сформирали шест екипа.

След няколко часа при минусови температури и обхождане на обширни територии в периметъра на около 5 км от селото, издирването било временно прекратено около 01:00 часа. Действията са възобновени рано сутринта на следващия ден, което довело до успешното откриване на изчезналия.

Около обяд, в горски масив, на около 3 км от селото, мъжът бил намерен в безпомощно състояние, без обувки и със симптоми на хипотермия, но жив. Той получил спешна медицинска помощ от извиканата на място линейка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари