Специализирана полицейска акция разби мрежа за наркотици в Дулово и околностите

Специализирана полицейска акция разби мрежа за наркотици в Дулово и околностите

Регион: Дулово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 683
Специализирана полицейска акция разби мрежа за наркотици в Дулово и околностите

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена на 31 януари от служители на група "Криминална полиция" при РУ-Дулово.

Действията са предприети след предварителна оперативно-издирвателна работа и разследване на информация за лица, занимаващи се с наркотици.

Първоначално в село Черковна криминалистите засекли 27-годишен, известен с противоправни прояви, и при извършения личен обиск открили у него 18 топчета от алуминиево фолио, съдържащи общо 12.80 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.

В хода на по-нататъшното разследване криминалистите се насочили към 48-годишен от село Межден, съпричастен по случая. В дома му в селото било извършено претърсване, при което били открити и иззети 89.75 грама канабис. Мъжът е задържан в полицейския арест. Той има богато криминално минало, включително и за престъпления, свързани с наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал.3 от Наказателния кодекс, разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари