Тутракан води промяната към чиста енергия с проекта LOCAL GoGREEN

Тутракан води промяната към чиста енергия с проекта LOCAL GoGREEN

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 434
Тутракан води промяната към чиста енергия с проекта LOCAL GoGREEN

Община Тутракан е българският пилот в проект "Овластяване на местните власти за ускоряване на прехода към чиста енергия" - LOCAL GoGREEN.

Проектът има за цел да ускори прехода към чиста енергия в 6 пилотни общини в България, Хърватия, Германия, Италия, Словения и Испания посредством разработване, прилагане и мониторинг на Интегрирани планове за енергия и климат. Чрез целенасочени многосекторни мерки се цели намаляване въздействието от изменението на климата, ускоряване преминаването към зелени енергийни ресурси и осигуряване на достъпна енергия за населението.

Основната цел на проекта е да създаде общинска екосистема за споделяне на данни, предоставяне на техническа помощ и изготвяне на набор от проекти за бърза реализация в малки европейски общини, които се нуждаят от подкрепа за своя енергиен преход.

Периодът на изпълнение е 36 месеца, а общият бюджет - 1 472 940.60 евро

Финансиращият орган - Програма LIFE-2022-CET.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари