Градоначалниците на Силистра и Наводари обединени за екологично бъдеще

Градоначалниците на Силистра и Наводари обединени за екологично бъдеще

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 367
Градоначалниците на Силистра и Наводари обединени за екологично бъдеще

Кметът на Община Силистра, г-н Александър Сабанов, проведе продуктивно работно посещение в Наводари, Румъния, където се срещна с кмета на румънската община, г-н Флорин Челару.

В рамките на срещата, двамата кметове обсъдиха ключови аспекти на трансграничния проект "Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари - Силистра", финансиран по програма Interreg V-A Румъния и България.

Този амбициозен проект се стреми към подобряване на връзките между третостепенни възли в трансграничния район, като същевременно насърчава екологично чист транспорт. Основните компоненти на проекта включват реконструкция на пътища, изграждане на велосипедни алеи и стоянки за стандартни и електрически велосипеди, както и създаване на соларен паркинг в град Силистра. В град Наводари пък се планира изграждането на 36 автобусни и велосипедни станции.

Г-н Сабанов изрази своето удовлетворение от досегашното партньорство и подчерта готовността на Община Силистра за дългосрочно сътрудничество и реализация на нови проекти. Двете общини са категорично ангажирани с идеята за устойчиво развитие и иновации в областта на транспорта.

Срещата между кметовете подчертава значението на трансграничното сътрудничество за постигане на общи цели, свързани с устойчивостта и екологичното благосъстояние на регионите. Този проект не само ще подобри инфраструктурата и екологичната обстановка в Силистра и Наводари, но и ще спомогне за укрепване на културните и икономически връзки между двата града.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари