След ротацията Денков става вицепремиер

След ротацията Денков става вицепремиер

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 446
След ротацията Денков става вицепремиер

За момента няма проблем с всичко, което е договорено за ротацията. С Мария Габриел работим добре и ще продължим да работим както досега, заяви пред бТВ премиерът акад. Николай Денков.

На въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел, Денков заяви: "вероятно, да". Част от предложението е да стане вицепремиер, като ще се върне и в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се чувствам близо до професионалната общност и където бих бил най-полезен, подчерта премиерът.

Денков добави, че през последните две години хората са се окуражили, че някои ги чува. Хората видяха надежда, че имат на кого да кажат нещо и някои ще им обърне внимание, отбеляза той. И предупреди, че България все още има голям проблем с корупцията.

Денков смята, че ще посрещнем по-добра Коледа от предишната.

Доходите се повишиха повече, отколкото е последната инфлация, посочи премиерът.

Това, което е най-важно за хората с ниски доходи, е какво се случва с цените на храните, отделно - цената на тока за битовите потребители не е променена, отчете Николай Денков.

Бюджетът на държавата трябва да е насочен към тези хора, които са с най-голямо затруднение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени назад, увери Денков. Той допълни, че другото, което може да направи правителството, е да се опита да привлече повече инвеститори в страната. Министър-председателят е сигурен, че 2024 г. ще бъде още по-добра за България.

Той коментира и цената на горивата у нас. България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към съседните страни. През цялото време борбата на правителството е да няма рязко премахване на дерогацията на "Лукойл". Ако зависим само от внос на горива, който трябва да се осигури в следващите няколко дни, цената на горивата щели да скочат много. Денков обаче е оптимист, че такъв скок няма да има.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари