Българските фирми адаптират коледните бонуси към текущите икономически условия

Българските фирми адаптират коледните бонуси към текущите икономически условия

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 407
Българските фирми адаптират коледните бонуси към текущите икономически условия

Проучване на Българската търговско-промишлена палата разкрива промени в практиките на българските фирми относно коледните бонуси.

Участвали 162 организации от различни сектори, като се наблюдава ръст от 76% на участвалите мениджъри спрямо 2022 г. Въпреки че 73% от фирмите планират да дадат бонуси, се забелязва спад в дела на компаниите, чието финансово състояние позволява раздаването на бонуси, като същевременно расте процентът на тези, които го правят за мотивация и задържане на служители. Предстоящото увеличение на минималната работна заплата и общият недостиг на финансови ресурси са сред причините за намаляване на бонусите. Начинът на определяне на бонусите е различен, като някои компании предоставят еднакви суми за всички, докато други - индивидуално. Най-голям дял от бонусите са до 200 лв., но се наблюдава увеличение в тези от 200 до 500 лв. В заключение, въпреки икономическите предизвикателства, голям процент от фирмите продължават да предоставят коледни бонуси, като се адаптират към променящите се условия​​.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари