Tри коледарски групи гостуваха в Община Дулово на връх Игнажден

Tри коледарски групи гостуваха в Община Дулово на връх Игнажден

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 720
Tри коледарски групи гостуваха в Община Дулово на връх Игнажден

Под звуците на гайда и тъпан коледарчета от ДГ "Мир" влязоха в сградата на общината и накараха присъстващите, служители и посетители, да се усмихнат и да се заредят с празнично настроение за идващите празници.

Малките коледари, със специалните ямурлуци и геги, и момичетата със сурвачките пяха и танцуваха, казаха наричания за здраве и берекет към стопаните на общината-инж. Сезгин Галиб-председател на Общинския съвет, инж. Невхис Мустафа - кмет на общината и заместник-кметовете Тансер Бейти, Айваз Чакър и Йорданка Стойчева.

Малко по-късно дойдоха и коледарските групи от ДГ "Щастливо детство" и СУ "В.Левски.

На всички групи и техните ръководители бе отделено специално внимание с лично приветствие и сърдечна благодарност от страна на г-жа Мустафа. Тя каза: "Според народните вярвания, днес, на Игнажден, е много важно кой ще прекрачи прага на дома ни. Община Дулово е нашия дом и е много хубаво и вълнуващо, че посрещаме децата на Дулово-нашето бъдеще, в този ден. Пожелавам на всички да са здрави, усмихнати и щастливи. Хубава да е идващата ваканция, да са красиви и топли идващите коледни и новогодишни празници с много подаръци и весели игри."

Коледарските групи получиха много аплодисменти и както е по традиция, подаръци и лакомства.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари