Силистренския театър с представление за най-малките

Силистренския театър с представление за най-малките

Регион: Силистра Категория: Общество, Общински съвет Публикувано: Прегледи: 237
Силистренския театър с представление за най-малките

Драматично-куклен театър в Силистра ще зарадва най-малките си зрители в събота от 11 часа с пиесата "Болен здрав носи".

Добре познатата българска народна приказка оживява в карикатурно-комедийна театрална игра между актьори и кукли. Образът на Вълчо е карикатурно обобщение на криминално проявен социален аутсайдер, но наивен и доверчив до глупост. Лисицата е изпечена манипулаторка, лъжкиня, крадла и интригантка - печеливша от всяко криминално деяние. Наред с традиционите морални послания:

НЕ ЛЪЖИ, НЕ КРАДИ, НЕ МИСЛИ ЗЛО ДРУГИМУ, спектакълът разглежда и темата за личния избор и промяна в начина на живот. Всеки може да избере промяната към по-добро, стига да поиска. След много патила, Вълчо избира да заживее, като куче - пазач при Баба и Дядо. В спектакъла играят различни по големина и вид дубъл - кукли на някои от героите. Този своеобразно наивен куклен кино - похват служи за изобразяване на близък и далечен план. Ярката стилизация на костюми, декор и кукли, етно - българското и "Балканско" звучене на музиката, танцовите ритмични и жестомимически етюди и интермедии между сцените създават у зрителя усещането за хармонично преплитане на традиция и съвременост. Хуморът в диалога носи подтекст и асоциации за родители и деца в ученическа възраст. Всичко това дава на спектакъла широк възрастов диапазон на възприемане и зрителска категория.

"БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ"

По българска народна приказка

Драматизация и постановка - Тодор Вълов

Сценография и кукли - Диляна Асенова

Художник изпълнител - Жени Лачева

Оригинална музика - Георги Гарчов

Участват - Илияна Крушева, Недялко Неделчев, Александър Караколев и Михаела Матева.

ЦЕНА НА ЕДИН БИЛЕТ - 6 ЛЕВА

За информация - 0876/00 77 95 и 0876/00 76 79

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари