АЛЕКСАНДЪР САБАНОВ: В момента не е приоритет уволнението или назначаването на нови служители

АЛЕКСАНДЪР САБАНОВ: В момента не е приоритет уволнението или назначаването на нови служители

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 4165
АЛЕКСАНДЪР САБАНОВ: В момента не е приоритет уволнението или назначаването на нови служители

© ДРЪСТЪР МЕДИЯ

Кметът на Община Силистра - Александър Сабанов

В кабинета на кмета на община Силистра Александър Сабанов бе проведена първата му среща с журналисти от местни и национални медии.

На нея той представи своята работа, както и на администрацията в първите седмици след влизането му в общината. Сред акцентите е и дейността по проекти, предвидени за финансиране по различни линии, включително чрез Министерство на финансите. Чрез бюджета - капиталови разходи за 2024 г., има очаквания за община Силистра да бъдат заделени около 16 млн. лева.

Те са предвидени от новия състав на общината за сградата на Драматичен театър - модернизиране и укрепване, както и оборудване; за преустройство на сградата на Младежки дом и за асфалтиране на ул. "Хар. Джамджиев". Обект на внимание е и проектът с велоалеите, където в момента приключва актуализирането на софтуер, стадион "Луи Айер", както и този за речната гара, където има необходимост от допълнителен проект, защото предишният не е предвидил електрозахранване на обекта.

До края на тази седмица ще бъде наета фирма, която да извърши одит във всички направления (предприятия, търговски дружества, социална сфера и пр.). Първите резултати от него ще станат ясни до края на м. януари 2024 г.

По повод предишни недовършени проекти в ход е работа с възможни действия те да се "случат", независимо от заварени трудности и пропуски по осъществяването им: това са свързаните с Художествена галерия, с две детски заведения, речна гара, Регионално депо за твърди битови отпадъци и др.

Според преглед на действията на община Силистра във връзка с дните с бедствена обстановката, предвид снега и върхушката, Сабанов даде оценка, че Общинска фирма "Синева" и Общинско предприятие "Дръстър" нямат техниката и капацитета да се справят със снегопочистването и рязането на клони и паднали дървета, както и това, че не могат да изпълняват подобни задачи.

За целта ще се обявяват конкурси за договори със специализирани фирми. Благодарност е изразена по адрес на дърводобивните лицензирани фирми, участвали в почистването редом до общинските структури. Добри думи са заслужили за съдействието също Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", енергоснабдителната фирма и др.

Кметът Сабанов обяви, че в момента не му е приоритет уволнението на служители и назначаването на нови. Според него всички имат възможността да покажат колко и какво могат да свършат на работните си места. Предвидено е обаче преструктуриране на общинската администрация с разместване на отдели с цел оптимизиране на дейностите им. Предстои в ОбС Силистра да бъде внесен проект с предложение за актуализиране на бюджета на общината, както и за назначения в кметските наместничества.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари