Ротари клуб Силистра организира благотворителен коктейл за подкрепа на емоционалното здраве на младите в града

Ротари клуб Силистра организира благотворителен коктейл за подкрепа на емоционалното здраве на младите в града

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 477
Ротари клуб Силистра организира благотворителен коктейл за подкрепа на емоционалното здраве на младите в града

Ротари клуб Силистра организира благотворителен коктейл на 9 декември 2023 г. от 19:00 ч. в Кафе Роял, разположено в Централ парк на Силистра. Събитието, ръководено от настоящия президент Димитър Тодоров, има за цел да събере средства в подкрепа на емоционалното здраве на децата в Силистра. Участието в благотворителния коктейл е срещу куверт от 70 лева на човек.

Проектът, чието съдържание ще бъде представено на участниците в събитието, е пореден в инициативите на Ротари клуб за подпомагане на младите хора в региона. В предходните дейности клубът е фокусирал вниманието си върху профилактиката на гръбначни изкривявания при деца от 5-и до 7-и клас от пет училища в Силистра, осъществяван от кинезитерапевта Веселин Костов. Също така клубът е подкрепил проекти като ремонт и обновление на спортната площадка на Строителната гимназия и организиране на първични очни прегледи за над 800 ученици от силистренските училища.

За новия проект са поканени да участват важни обществени фигури от региона, включително ръководители на Областна и Общинска администрация, Общински съвет - Силистра, директори на училища, както и представители на регионални структури на министерства и държавни агенции. Очаква се съпричастност и от страна на местния бизнес, интелектуални и медийни среди.

Тази година Ротари клуб Силистра отбелязва 90 години от основаването на ротарианското движение в България, което започна през 1933 г. и бе възстановено преди 30 години. Клубът в Силистра, учреден през 2000 г., заедно с клуба в Тутракан, е част от голямото семейство на Ротари Интернешинъл, обединяващо членове от над 160 страни. В България, ротарианските клубове са регистрирани като неправителствени организации с нестопанска цел.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари