Ремонт на спирка Алфатар в област Силистра предстои следващата година

Ремонт на спирка Алфатар в област Силистра предстои следващата година

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 839
Ремонт на спирка Алфатар в област Силистра предстои следващата година

Спирка Алфатар, разположена в област Силистра, е включена в списъка за ремонт на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) за следващата година.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обяви това по време на парламентарен контрол, отговаряйки на въпрос от народния представител Маргарита Генчева от партията "Възраждане". Генчева изрази загриженост, че сградата на гарата в Алфатар е в лошо състояние и представлява опасност за пътниците.

Сградата на спирката е описана като занемарена и опасна, с падащи мазилки, изпочупени витрини, врати и прозорци, както и срутени места. Според министър Гвоздейков, от 2009 година мястото има статут само на спирка и се полагат усилия за нейното почистване. Той подчерта, че докато общественото мислене не се промени, гарите и влаковете ще продължат да изглеждат по същия начин, като даде пример с наскоро тапицирани седалки във влакове, които били умишлено повредени

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари