Първа общинска конференция в Силистра разкрива иновациите в предучилищното образование

Първа общинска конференция в Силистра разкрива иновациите в предучилищното образование

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 578
Първа общинска конференция в Силистра разкрива иновациите в предучилищното образование

Община Силистра, в сътрудничество с местните детски градини и с домакинството на ДГ "Нарцис", организира Първата общинска конференция на тема "Иновации в предучилищното образование".

Събитието се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в конферентната зала на ПГМТ "Владимир Комаров". Конференцията събира над 70 специалисти в областта на педагогиката от община Варна и Силистра, включително директори и учители от детски градини, както и представители на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование.

През първия ден са представени 27 добри практики от двете общини чрез доклади и презентации в различни секции като "Изкуства", "Екология", "Познавателна и изследователска дейност", "Дигитални технологии" и др. Участниците ще имат възможност да наблюдават открити практики в детските градини на община Силистра и да обсъждат актуални въпроси и проблеми в сферата на предучилищното образование.

Доц. Емил Бузов, преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и зам.-директор на Педагогически колеж - Плевен, ще изнесе встъпителна лекция на темата. Събитието цели да популяризира добрите практики и иновативните методи в областта и да стане традиционно с разширяване на обхвата на участниците.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари