Две читалища от Тутраканско с общ Международен кулинарен конкурс „Коледна традиционна вечеря"

Две читалища от Тутраканско с общ Международен кулинарен конкурс „Коледна традиционна вечеря"

Регион: Тутракан Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 232
Две читалища от Тутраканско с общ Международен кулинарен конкурс „Коледна традиционна вечеря"

НЧ "Светлина - 1941 г." - с. Преславци и НЧ "Искра - 1928 г." - с. Цар Самуил организират за четвърти път Международен кулинарен конкурс за снимка с рецепта на "Коледна традиционна вечеря". Идеята: "Заедно да запазим и предадем българските традиции от коледната традиционна вечеря, като сготвим по-автентична рецепта и я споделим с всички! За поредна година Ви приветстваме да бъдете посланици на българските традиции, като създадем мост на кулинарното наследство от миналото . Включи се в кулинарния конкурс, покажи ни своята рецепта с автентични български продукти"

ЦЕЛ НА КОНКУРСА:

- Да се представи пъстротата на българската кухня и традицията при приготвянето на автентични рецепти.

- Да предадем и разпространим автентичното кулинарно наследство на българина.

- Да стимулира издирването и съхраняването на автентични рецепти характерни за населените места от различните фолклорни области .

- Да популяризира българските кулинарни традиции в страната и извън пределите на България.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:

За да се включиш в конкурса е необходимо да ни изпратиш автентична рецепта и снимка на поднесено и аранжирано готово ястие (минимум 2MB), което трябва да отговаря на коледната традиция!

В конкурса могат да участват всички граждани, културни институции, училища, детски градини и клубове без ограничения на възрастовата граница и без такса за участие.

Онлайн конкурсът "Коледна традиционна вечеря" започна на 22.11.2023 г. и приключва на 27.12.2023 г. в 17.00 ч. Всяка от изпратените снимки с рецепта трябва да бъде придружена от ясно изписани: име и фамилия на участника, възраст, училище/школа, град/село, област, точен адрес (улица, номер, блок/вход и тн.), ръководител/родител, имейл и телефон за връзка.

Вашите предложения може да изпращате на имейл адрес: koleden_konkurs1941@abv.bg. Крайна дата за участие - 27.12.2023 г. в 17.00 ч. След валидиране на правото на участие съгласно критериите на конкурса тричленно жури ще избере 3 (три) рецепти, които най-добре пресъздават концепцията за традиционно българско ястие.

ОРГАНИЗАЦИЯ: НЧ "Искра - 1928 г." с. Цар Самуил; НЧ "Светлина - 1941 г." с. Преславци. Награждаването е с плакет и грамота за 1, 2 и 3 място. Спечелилите участници ще бъдат обявени на 3.01.2024г . във Facebook-страницата на Международен кулинарен конкурс "Коледна традиционна вечеря"п(https://www.facebook.com/profile.php?id=100076075936887&locale=bg_BG). Всички, които се включат в конкурса, ще получат по имейл похвални грамоти за участие.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари