БОЛНИЦА В ДУЛОВО ЩЕ ИМА !

БОЛНИЦА В ДУЛОВО ЩЕ ИМА !

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1931
БОЛНИЦА В ДУЛОВО ЩЕ ИМА !

Обрат в позициите за съдбата на дуловската болница Дни, след като с нарочно изявление до медиите, тиражирано от пресцентъра на община Дулово, кметът д-р Юксел Ахмед, опроверга инфомацията, че болницата в Дулово ще става филиал на МБАЛ Силистра и изрази реалните си опасения, че всичко вече със съдбата на болницата е предрешено и води към невъзможността за нейното съществуване, днес позицията вече е коренно различна. На пресконфренция кметът д-р Юксел Ахмед , заяви пред журналисти , че ръководството на общината ще направи всичко възможно общинското лечебно заведение да продължи да съществува и то не като медицински център или филиал , а като Многопрофилна болница за активно лечение.Вече се водят преговори с лекари специалисти , някои от които напуснали преди време болницата, да започнат отново работа.

image

Целта е да бъде възстановена дейността на част от отделенията -вътрешно , неврологично , детско и клинична лаборатория и да бъдат сключени договори с РЗОК Силистра по клинични пътеки. Кметът не скри , че акумулирания от години дефицит на здраввното заведение в размер към 31 .12.2011 на 3.5 милиона лева ще бъде обслужван трудно , но вече са обсъдени варианти и дори са започнали разплащания с доставчици на медикаменти , към които задълженията са в размер на над 1.5 милиона лева. Преди всичко, средствата за покриване на дефицита и спасяването на здравното заведение, се очаква да бъдат осигурени от продажба и приватизация на общински имоти. Кметът обаче ни скри, че новото общинско ръководство е получило и уверението на финансовия министър Симеон Дянков, за отпускане на допълнителни средства за капиталови разходи на община Дулово, което пък ще позволи освобождаване на ресурс за покриване задълженията на болницата. Кметът д-р Юксел Ахмед съобщи също, че с пълно мнозинство общинските съветници са подкрепили предложението му, за временно управляващ на МБАЛ Дулово да бъде назначен д-р Стефан Стойчев. На извънредното си заседание провело се в петъчния ден / 13.01 /, местните парламентаристи са прекратили договора на д-р Недка Цветкова, като управител на МБАЛ-Дулово ЕООД и са упълномощили кмета до провеждането на конкурс за заемане на длъжността Управител на МБАЛ-ДУЛОВО ЕООД да назначи д-р Стефан Стойчев. Д-р Стойчев има диплома за висше образование от Медицинска академия-Висш медицински институт Варна и диплома от Българска медицинска академия за призната специалност-акушерство и гинекология. Медикът е родом от Дулово, но до сега е работил в гр.Добрич. Тази позиция и информация бе сведена от страна на общинското ръководство в лицето на д-р Ахмед и до обществеността на Дулово на нарочна среща. Запознати твърдяха, че проблемът е назрявал още преди 5-6 години.Тогава обаче за съжаление ръководствата на болницата и на община Дулово не са предприели никакви мерки.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right