Синоптиците този път познаха, първият сняг за този сезон падна в силистренско

Синоптиците този път познаха, първият сняг за този сезон падна в силистренско

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2440
Синоптиците този път познаха, първият сняг за този сезон падна в силистренско

Предпоследният уикенд на ноември ни дава възможност да усетим зимата. Преди около час завaля и първия сняг за тази зима в силистренско.

За 13 области е обявен оранжев код за опасно време, като там скоростта на ветровете ще бъде 55-70 км/ч, а на поривите - между 70 и 100 км/ч.

За особено опасни ветрове трябва да внимават жителите на областите Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Силистра, Сливен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

Оранжев код е в сила и за някои общини в областите Търговище, Перник и София-област.

В цялата останала страна в сила е жълт код, отново заради вятър със скорост 35-55 км/ч и пориви до 90 км/ч.

Силният вятър носи риск от летящи във въздуха проблеми, а в областите с оранжев код може да се стигне до изкоренени дървета и аварии по електропреносната мрежа.

Ветровете идват със значително понижение на температурите. Максималните температури ще бъдат между 4 и 12 градуса, като най-високи са по Черноморието. За столицата максималната температура в събота е 8 градуса.

Очакват се дъждове из цялата страна, които във високите полети ще се обърнат в сняг, макар и по-скоро символичен.

Тънка снежна покривка обаче се очаква в Североизточна България.

Особено много дъждовни валежи се очакват в нощта на събота срещу неделя.

В неделя ситуацията в Западна България ще се успокои, но ветровете ще продължат да вилнеят в източните части на страната.

Оранжевият код остава за крайморските области - Варна, Бургас, Добрич, както и Шумен. В останалите области от Източна България - Силистра, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Сливен, Ямбол и Хасково остава в сила жълт код за силен вятър.

Промяната във времето се дължи на обширен циклон, който минава над Черно море.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари