Бурята "Фредерик " достига България до часове, не предприемайте пътувания!

Бурята "Фредерик " достига България до часове, не предприемайте пътувания!

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 3160
Бурята "Фредерик " достига България до часове, не предприемайте пътувания!

През следващите 36 часа, времето в Източна България ще се определя от Черноморски циклон. Очакваният център ще премине много близо до Черноморското крайбрежие. Бурята ще генерира силни ветрове с ураганни стойности и високи вълни -до 5-7 метра. Очакваме бурята Frederico (Фредерик )да затвори и пристанищата в района. Бурята ще отмени полети в Истанбул, Варна и Бургас.

Висок е и рискът от възможни наводнения и материални щети, следствие от силните пориви на вятъра от над 100 км. /час и значителните валежи.

Синоптичната обстановка до обяд в събота, над Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите там ще са придружени от силни пориви на вятъра. Ще има условия и за гръмотевични бури.

Над Западна и Централна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще започне и понижение на температурите. Валежите над тези райони ще са по-слаби по интензивност.

В Източна България ще духа силен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север и да се усили до ураганни стойности.

Очакваните пориви на вятъра на нос Емине и Калиакра, ще надминат 80 - 120 км. /час. Силни ветрове се очакват и над района на Сливен, като там вятърът ще се прояви и като Бора. На вр. Ботев поривите на вятъра ще надминат 130 км. /час.

Поради очакваните силни пориви на вятъра над Източна България, през следващите часове се очакват материални щети, като паднали дървета и клони, възможни са и материални щети по сгради и прекъсвания на електрозахранването.

Meteo Balkans апелира гражданите да не предприемат пътувания в района!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky