Камерите на БГ тол вече ще снимат и за превишена скорост

Камерите на БГ тол вече ще снимат и за превишена скорост

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 5077
Камерите на БГ тол вече ще снимат и за превишена скорост

Камерите на БГ тол вече ще правят снимки и за превишена скорост. Това съобщи Георги Темелков - директор на Националното тол управление. Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение контролни точки, които вече заснемат и превишената скорост. На брифинг днед бе демонстриран начинът на работа на електронната система за събиране на пътни такси.

Системата следи продажбите, трафика, задръстванията по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно превозно средство и от скоро заснема и превишената скорост. Всички нововъведения се ползват за намаляване на пътния травматизъм, защото всички стационарни точки за контрол правят пълно покритие на пътищата в цялата страна.

Снимковият материал, който системата предлага при нарушение за висока скорост на пътя, ще включва четири снимки. "Тестовете показаха, че програмата може да бъде сертифицирана след малки софтуерни промени", каза още Темелков. Очаква се Българският институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на НТУ.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky