Старши полицай Искър Калинов на 60 г.: един живот в редовете на полицията

Старши полицай Искър Калинов на 60 г.: един живот в редовете на полицията

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1718
Старши полицай Искър Калинов на 60 г.: един живот в редовете на полицията

С аплодисменти и ставане на крака на 9 ноември т.г. служителите на РУ-Силистра изслушаха рапорта за регистрираните през изминалото денонощие произшествия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Силистра. Прочете го Искър Калинов, до вчера командир на отделение в група "Охрана на обществения ред", а от днес редови гражданин в цивилното общество след навършване на 60 г. - пределната възраст за работа в МВР.

След близо 40 години служба, той вероятно е най-дългогодишният служител в историята на силистренската полиция. Не е потомствен полицай. През далечните 1982 - 83 г. служил в района на Резово, в състава на тогавашните Гранични войски и показал качества, заради които му предложили работа в МВР. Приел и така от 05.01.1984 г. до днес животът му е преминал в редовете на правоохранителните органи.

"В полицията се ожених, в полицията се родиха децата ми, пак тук дочаках внуци", прави равносметка Калинов, за когото живот и кариера се сливат в едно. През годините устоял на множество предложения за преместване в други служби и останал верен на "Охрана на обществения ред", там, където е бил първият и последният му работен ден.

Поколения униформени са се учили от него на служба, имали са го за пример и коректив. Не само заради стажа, а и заради личните си качества Искър се е превърнал в безспорен авторитет и стожер на униформения състав. Определят го като приятел, пример за справедливост, зевзек. Пословичен е с чувството си за хумор и не са една и две лудориите, на които е бил инициатор и основен двигател през годините.

Казва, че се иска сърце и душа за успешна кариера в полицията. През годините се е ръководил от принципите за справедливост, честност и лоялност и на тях се стреми да научи младите си колеги. А също и на умението да вземаш решение в екстремна ситуация и то да е адекватно, справедливо и законно.

На изпращането му началникът на РУ-Силистра Силистра главен инспектор Траян Петров даде висока оценка за работата на Искър Калинов и му благодари за достойната служба. От името на ръководството на Областната дирекция той му връчи благодарствен адрес и плакет с пожелания за здраве, благополучие и успех в предстоящите начинания.

Преди дни уважение към ветерана - полицай с поздравителен адрес и сувенир засвидетелстваха лично областният управител Минчо Йорданов и неговият заместник Илиян Великов на кратка церемония в Областната администрация.

А колегите му от "Охрана на обществения ред" вече планират следващата сбирка на състава. Естествено с Искър, защото без него настроението няма да е същото.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари