10 съвета за безопасно пътуване през зимата

10 съвета за безопасно пътуване през зимата

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 380
10 съвета за безопасно пътуване през зимата

1. Сменете всички течности със зимни. Особено важно е да замените водата с антифриз.

2. Проверете техническата изправност на спирачките, средствата за сигнализация и светлинните източници.

3. Не потегляйте на път, ако отоплителната инсталация и миещото устройство за стъкла са повредени. Подменете перата на чистачките.

4. Поддържайте номерата, стъклата и огледалата за обратно виждане чисти.

5. Проверете състоянието на гумите. От 15 ноември до 1 март автомобилът трябва да е с гуми, предназначени за зимни условия, или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

6. В три- и четириколесните МПС задължително трябва има обезопасителен триъгълник; аптечка; пожарогасител и светлоотразителна жилетка. При необходимост подновете съдържанието на аптечката.

7. Движете се внимателно при намалена видимост, в сумрак или в тъмната част на денонощието, не заслепявайте насрещно движещите се.

8. Ако не сте шофирали през зимата, информирайте се за спецификата на управление при аквапланинг, поледица, снеговалеж и влошени метеорологични условия.

9. В началото на зимата поставете в багажника буксирно въже, вериги за сняг и лопата. Проверете състоянието на резервната гума.

10. При нужда или ако сте в рискова ситуация, позвънете на телефон 112.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky