Кметът на Община Дулово Невхис Мустафа и общинските съветници положиха клетва

Кметът на Община Дулово Невхис Мустафа и общинските съветници положиха клетва

Регион: Дулово Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 1303
Кметът на Община Дулово Невхис Мустафа и общинските съветници положиха клетва

© ГЕОРГИ МАРКОВ

Първо заседание за мандат 2023-2027 г. на Общински съвет - Дулово, в който са избрани 29 съветници: 15 от ДПС, 11 от ПП ГЕРБ и 3 от Коалиция ЗАЕДНО ДА СИЛНА ОБЩИНА. Кмет: инж. Невхис Мустафа - ПП ДПС.

Заседанието откри Минчо Йорданов - областен управител на област Силистра, който по закон прочита клетвата на новоизбраните съветници, кмет на общината и кметове на 25 кметства, както и отправя приветствие от името на държавната власт. Той връчи на новия кмет регалиите на властта. В заседанието участва и заместник областният управител Илиян Великов.

Приветствие поднесоха: д-р Джевдет Чакъров - народен представител, и Иво Йорданов - архиерейски наместник в Доростолска епархия към Българска православна църква. Мюсюлманската общност бе представена на заседанието от районния мюфтия Мюддесир Мехмед. Резултатите от изборите докладва Гюнай Незир - председател на ОИК - Дулово. Всички избрани на определена позиция в органите на местните власти положиха подписи в клетвени листи.

В частта за избор на председател на ОбС Дулово бе направено едно единствено предложение - за инж. Сезгин Галиб от ПП ДПС, който с 18 гласа бе избран на поста "пръв сред равни".

След полагането на клетвата заседанието бе водено от общинския съветник Марин Малчев - доайен сред местните народни избраници. Следващото заседание на ОбС Дулово ще бъде на 14 ноември от 11 ч.

Събитието беше предавано онлайн в "ПОРТАЛ СИЛИСТРА" и гледано в реално време от над 200 души. Може да видите целия запис по-долу.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky