Бойко Борисов в Тутракан: Специални поздравления за кмета на Тутракан, Димитър Стефанов за активната работа

Бойко Борисов в Тутракан: Специални поздравления за кмета на Тутракан, Димитър Стефанов за активната работа

Регион: Тутракан Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 613
Бойко Борисов в Тутракан: Специални поздравления за кмета на Тутракан, Димитър Стефанов за активната работа

Видео кадър от посещението на Бойко Борисов в Силистра

Специални поздравления за кмета на Тутракан Димитър Стефанов за активната работа по изграждане на Мемориален комплекс "Тутраканска епопея", публикува Бойко Борисов в личния си Фейсбук профил след посещението си в Силистра.

Довършителните работи по сградата и изграждането на парка са на финалната права. В рамките на месец се очаква финалът по този уникален проект.

Сградата на Мемориалния комплекс е изградена с нови технологии като информацията ще бъде представяна чрез експозиция и 3D карта на събитията. Зала "Диорама" е сърцето на проекта - там е реалистично възстановена обстановката в окопи, а на модерна 360-градусова стена от лед монитори всеки посетител ше може да съпреживее атаката на нашите военни части. Предвиден е и детски кът с интерактивни занимания, пъзели и игри.

Изграждането на мемориална гробница "Тутраканска епопея" е истински пример за инвестиция в развитието на българската култура, история и наследство. Това е музей на европейско ниво, който може да се сравни с най-впечатляващите примери в Европа.

image

За героизма на бойците от 3-та българска армия се знае малко днес, но тяхните памет и дух са признати от целия свят след Първата световна война. Това са хората, които са една от трите най-елитни и способни световни войски - Японската, армията на Гурка (непалските елитни воини на Великобритания) и българските момчета, благодарение на които днес Южна Добруджа е в пределите на България.

Тази благородна инициатива е започната от Дружество "Шестий септември" и продължена от Община Тутракан и Фондация "Архегет" в днешно време. Зад тази 100-годишна идея стои и българският научен елит в лицето на акад. Георги Марков, Николай Поппетров и редица имена в архитектурата, скулптурата и новите технологии.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky