Община Главиница открива модерен фитнес център

Община Главиница открива модерен фитнес център

Регион: Главиница Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 429
Община Главиница открива модерен фитнес център

Община Главиница открива модерен фитнес център, който се помещава в сградата на СУ "Васил Левски" - град Главиница, научаваме от личния Facebook профил на настоящия кмет Неждет Джевдет.

Залата разполага с модерни и безопасни уреди, нужни за активна спортна дейност по време на часовете по физическо възпитание.

Предстои да се назначи фитнес инструктор и да се определи график за свободен достъп на желаещи да използват залата, извън учебните занятия.

image

За осъществяването на проекта е реализиран ремонт на неизползваемото помещение в сградата на училището, където преди се помещаваше заведението "Малкият принц". Подменени са електрическата, водопроводната и канализационната мрежи, изградени са санитарни възли, съблекални и е открит алтернативен достъп от улица "Витоша".

За развиване на физическото възпитание и спорта в община Главиница, предстои да бъдат открити спортни клубове и изграждане на модерна спортна база:

- ремонт, обзавеждане и оборудване на физкултурния салон на СУ "Васил Левски" - гр. Главиница;

- изграждане на модерно мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол;

- изграждане на модерно игрище за тенис корт.

Модернизирането на спортните обекти ще допринесе за развиване на спортна дисциплина, изграждане на здравословни навици, създаване на социални контакти, насърчаване на участие в активни физически занимания. Това ще подобри самочувствието и увереността, ще развие самодисциплината и самоусъвършенстването на ползвателите им.

Не на последно място учениците ще имат възможност да открият и развият свои спортни умения и таланти, което може да е основа за бъдещата им спортна кариера.

Спортът е здраве, инвестираме в здравето на жителите на общината ни!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky