Кабинетът оцеля, очаквано вотът на недоверие не мина

Кабинетът оцеля, очаквано вотът на недоверие не мина

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 206
Кабинетът оцеля, очаквано вотът на недоверие не мина

Правителството Денков-Габриел очаквано оцеля след поискания от опозиционните партии вот на недоверие заради провал в сектор "Енергетика".

Вотът щеше да е успешен, ако най-малко 121 народни представители бяха гласували "за".

Партиите, поискали оставката на кабинета, обаче, разполагаха с общо 72 гласа. Това са "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не присъства лично на заседанието, но парламентарната група на партията подкрепи кабинета "Денков-Габриел". "За да няма спекулации с отсъствието ми от пленарна зала днес - уточнявам, че имам предварително обявена предизборна среща в град Разград", написа по-рано днес той във "Фейсбук".

image

Лидерът на опозиционната партия БСП - Корнелия Нинова, обяви, че ако правителството оцелее, което вече се случи, веднага започват събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, които ще внесат другата седмица.

Дебатите вчера продължиха над четири часа, като основната критика на опозицията е, че кабинетът унищожава сектор "Енергетика". Управляващите, обаче, не се съгласиха с тези обвинения.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky