Първа жалба в ОИК за нарушаване на Изборния кодекс срещу председателя на Общинския съвет в града

Първа жалба в ОИК за нарушаване на Изборния кодекс срещу председателя на Общинския съвет в града

Регион: Силистра Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 2523
Първа жалба в ОИК за нарушаване на Изборния кодекс срещу председателя на Общинския съвет в града

Местната коалиция "Алтернативата на гражданите" (ИТН, "Български възход", "ВМРО-БНД", ПКБ) е подала жалба с входящ № 89/03.10.2023г. до Общинската избирателна комисия (ОИК) в Силистра срещу Мария Стойчева Димитрова* - кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ, съобщиха подателите чрез писмо разпространено до местните медии. Публикуваме го без редакторска намеса:

В жалбата се твърди, че Димитрова е нарушила Изборния кодекс, като е участвала в два общински мероприятия в качеството си на председател на Общинския съвет на Силистра. Това е в разрез с разпоредбите на чл. 27, ал. 2 от Изборния кодекс, които забраняват на кандидатите за общински съветници да участват в официални мероприятия с обществена значимост в качеството си на държавни или местни длъжностни лица.

В жалбата се посочва, че Димитрова е участвала в откриването на тържествена церемония по повод 83 години от възвръщането на Южна Добруджа и Силистра към Отечеството, както и в откриването на новата учебно-творческа година в Център за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс.

"Считаме, че това е грубо нарушение и погазване на Изборния кодекс", се казва в жалбата. "Затова Ви молим да вземете незабавни и най-строги мерки", се призовава ОИК в Силистра.

Очаква се ОИК Силистра да излезе с решение по подадената жалба и има ли нарушение на Изборния кодекс.

image
image

* Официалните имена на посоченото лице в жалбата са Мария Димитрова Димитрова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари