Коалиция „Граждани за Общината“ регистрира своя листа с кандидати за общински съветници

Коалиция „Граждани за Общината“ регистрира своя листа с кандидати за общински съветници

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1469
Коалиция „Граждани за Общината“ регистрира своя листа с кандидати за общински съветници

"Активни и отговорни местни хора - за развитието на Силистра", така определиха себе си от коалицията в съобщение до медиите днес.

Коалиция "Граждани за Общината" регистрира своя листа с кандидати за общински съветници и кандидати за кметове на населени места в Община Силистра. Тридесет и трима са кандидатите за общински съветници, като водач на листата е Иванка Ташева - зам.-председател на Общинския съвет и председател на ПП "АБВ" в Силистра.

Коалиция "Граждани за Общината" е проект, различен от политическите проекти и партии. Идеята на проекта е да се даде възможност на активните граждани да обединят усилията си, да участват заедно на изборите, с акцент върху мажоритарния вот чрез преференции за предпочитания от гражданите кандидат за общински съветник. Всички в листата са обединени от решимостта заедно да работят с грижа за хората от общината, като формулираха конкретни приоритети и се обединиха около тях.

Коалицията "Граждани за Общината" издигна в Силистра честни и компетентни личности, които дори и да са членове на различни политически партии, на тях им се даде възможност да участват като активни граждани и да не са партийно подчинени.

В листата участват представители на ПП "АБВ" с лидер Румен Петков. Председател в Силистра е Иванка Ташева - кандидат за общински съветник. В "Коалиция за гражданите" участва и ПП "Изправи се България" с лидер Мая Манолова, областен координатор за Силистра е Калинка Георгиева - кандидат за общински съветник, участват представители на други формации, но познати и активни местни хора, с идеи и опит. Всеки от листата е доказал себе си човек, с професионализъм и с гражданска позиция, уважаван от силистренци.

ПП "АБВ" и ПП "Изправи се България" на местно ниво, в Силистра, не участват в състава на Коалиция "Левицата".

Целите, които си поставя коалицията "Граждани за Общината" , са пряко участие на гражданите в местното самоуправление, за повишаване ролята на обществото чрез контрол на всички форми на власт и участие в управлението, за диалог и прозрачност в работата на местната власт.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари