Общинските съветници в Дулово заседаваха за последен път

Общинските съветници в Дулово заседаваха за последен път

Регион: Дулово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1217
Общинските съветници в Дулово заседаваха за последен път

© ГЕОРГИ МАРКОВ

Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

ОбС - Дулово подари за 60-ата година на кмета на общината д-р Юксел Ахмед картина на живеещия в Турция български художник Джошкун Сами, който е родом от Силистра

Общински съвет - Дулово проведе 55-ото си заседание от началото на мандата на местното самоуправление, заключен в рамките на 2019-2023 г. Председателят на съветниците инж. Невхис Мустафа и кметът на общината д-р Юксел Ахмед благодариха за успешната съвместна работа на местния законодателния орган и изпълнителната власт, независимо от партийните и политическите различия, избуявали на не една и две от сесиите. Отбелязано бе, че въпреки тях са намирани решения на проблеми, отнасящи се както до развитието на града и общината, така и до проблеми на гражданите.

В словото си инж. Мустафа, която заяви, че в следващия мандат няма да бъде общински съветник, отбеляза, че изминалите 4 години са били сложни, предвид много обстоятелства, включително пандемията. Тя благодари на колегите си, на служителите от общинската администрация и на областните управители на област Силистра през периода: Ивелин Статев, Ели Тодорова, Катя Кръстева, Николай Неделчев и Минчо Йорданов, с които е имало добър диалог.

Тя подчерта, че общинските съветници са участвали във всички събития в общината, показвайки, че са непрекъснато сред хората. Участвали са активно и в две дарителски кампании - за пострадалите при наводненията в Карловско и за пострадалите в резултат на земетресението в Турция - натам са отправени по 30 хил. лева за всеки обект, нуждаещ се от подкрепа. За целта съветниците са заделили по едно месечно възнаграждение, полагащо им се като общински съветници.

Инж. Мустафа отправи благодарност за взаимодействието също с бизнес-средите в града и общината, МБАЛ Дулово, районното управление на МВР, училищата, религиозните среди, вкл. църковни и джамийски настоятелства, алианската общност и др. Сподели още, че в ОбС Дулово всеки гражданин е приеман с усмивка, разбиране и съпричастност. На финала на своето изказване инж. Мустафа призова и занапред да остане актуална молитвата "Дулово над всички".

Д-р Ахмед отправи благодарност за общата работа с Общинския съвет в един отминаващ тежък мандат - пандемия, война, политическа и финансова криза. "Заедно с Вас успяхме да не допуснем катаклизми в общината, считам за нормални различията по време на сесиите, защото е важно, че намирахме варианти на решения на проблемите на общината", заяви той по адрес на съветниците, пожелавайки на всички толерантна предизборна кампания.

От името на Общинския съвет Невхис Мустафа подари на д-р Ахмед за неговата 60-ата годишнина картина на живеещия в Истанбул силистренски художник Джошкун Сами, който тази година проведе своя изложба в Художествената галерия на родния си град.

Цялото заседание може да гледате тук:

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky