ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: Бъдете здрави, свободни, независими!

ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: Бъдете здрави, свободни, независими!

Регион: Тутракан Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 845
ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: Бъдете здрави, свободни, независими!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам ви с Деня на Независимостта на България!

На 22 септември с гордост отбелязваме 115-тата годишнина от провъзгласяването на независимостта на България и признаването на нейния суверенитет от Великите сили. Този акт слага същинското начало на модерната ни държавност и увенчава с успех усилията на поколения родолюбци.

Преди 115 години в историческата черква "Свети четиридесет мъченика" в старопрестолния Царевец прозвучават думите: "Провъзгласявам, съединената на 6 септември 1885 година, България за независимо царство". Така в тази малка църква се решава съдбата на нашия народ, преминал през векове на робства, възходи и противоречиви войни, за да стигнем до днес.

Сто и петнадесет години по-късно ние сме длъжни не само да помним онази заветна дата, но и да отстояваме смисъла й ден след ден.

Нека да обединим усилията си и да работим за отстояване на своята национална независимост пред Европа и света!

Нека да повторим казаното в Манифеста за обявяването на независимостта: "Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!"

Бъдете здрави, свободни, независими!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

В.и.д. кмет на Община Тутракан

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари