Силистра отбеляза Деня на независимостта на България

Силистра отбеляза Деня на независимостта на България

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1090
Силистра отбеляза Деня на независимостта на България

В различни населени места на област Силистра - центрове на общини и в по-големи населени места, както и в различни институции, бяха проведени по площади и пред знакови паметници церемонии по повод 115-ата година от обявяването на 22 септември 1908 г. в град Търново на Независимостта на България. В град Силистра тържеството бе пред паметника на Васил Левски, пред който на почетен караул бяха членове на Клуб за млади възрожденци при ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Венци и цветя от името на Областна администрация Силистра поднесоха областният управител Минчо Йорданов и заместник областният управител Илиян Великов, на Общински съвет - Силистра, представители на културни и образователни ведомства, както и членове на политически партии. В програмата: изпълнения на Трио "ЕЛМИНА", на Елизабет Недкова - седмокласничка от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и на Градски духов оркестър.

До обществеността на област Силистра областният управител Минчо Йорданов изпрати поздравителен адрес, в който се казва: "Уважаеми дами и господа, вече 115 години на 22 септември честваме деня, в който България стана самостоятелна държава с обявения в град Търново Манифест на независимостта. Благодарение на княжеския акт нашата страна получава дългоочаквано признание като международноправен субект с всички произтичащи от него предимства. В историята ни той е вписан като събитие, което е успешно дело и на родната ни дипломация.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky