През почивните дни трима преспаха в ареста за алкохол и наркотици, а огнеборците гасиха къща и сухи треви

През почивните дни трима преспаха в ареста за алкохол и наркотици, а огнеборците гасиха къща и сухи треви

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1669
През почивните дни трима преспаха в ареста за алкохол и наркотици, а огнеборците гасиха къща и сухи треви

Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 15-18.09.2023 г.

Силистра

33-годишен е засечен да управлява лек автомобил "Опел" с 2.25 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на 17 септември около 03:30 часа по ул. "Симеон Велики" в Силистра и тестван с дрегер. Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа, автомобилът му е отнет. По случая е образувано досъдебно производство.

Тутракан

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества. На 15 септември около 21:00 часа по път II-21, км 55 + 600 м полицейски служители спрели лек автомобил "Пежо", управляван от 42-годишен, с пътник на 50 г. При извършената проверка у мъжете били намерени общо 1.9 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Те са били задържани за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението.

ТИР с полуремарке се е запалил тази нощ на околовръстния път край село Калипетрово. Сигналът за произшествието е получен на 18 септември в 01:42 часа. Вероятно техническа неизправност е причинила пожара, при който е унищожена предната част на камиона. Ремаркето и превозваният в него дървен материал са спасени от екипа на РСПБЗН-Силистра, който загасил пожара.

Покрив на къща се запалил след небрежна работа в огън в село Попина. Пожарът възникнал на 16 септември около 13:40 часа и е погасен от екип на РСПБЗН-Силистра. Спасена е къщата и друга в съседство. Изгорели около 10 кв.м покривна конструкция.

Пожар в сухи треви в района на село Черковна загасили огнеборци от РСПБЗН-Дулово след сигнал, получен на 17 септември в 12:07 часа. Няма материални щети.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари