СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит ден на Съединението!

СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит ден на Съединението!

Регион: Ситово Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 465
СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит ден на Съединението!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ОБЩИНА СИТОВО,

На днешния ден, 6 септември, преди 138 години нашата държава изживява един от най-честитите мигове в новата си история - Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

Малка България, родолюбивият български народ, воден от своите политически лидери, със самочувствие, дързост и решителност нарушава железните постановки на Берлинския договор, обявявайки единението на българската нация.

Това е един от малкото моменти в нашата история, когато смелостта доминира над разума, а патриотизмът пред страха от външна изолация. Затова и успехът на Съединението е повече от спечелената последвала го Сръбско-българска война, повече от добрите дипломатически преговори на тогавашните български държавници. То е символ на възможното обединение от една обща кауза, но това, че когато са загърбени политическите пристрастия, партийните боричкания и личностни интереси - целите са постижими.

От дистанцията на времето Съединението е едно велико българско дело, отворило пътя на малката балканска държава към развитието и отстояването на национална идентичност и голямото многонационално семейство на обединена Европа. В последващите исторически събития и до днес датата 6 септември се свързва дълбоко в умовете ни с девиза на България - "Съединението прави силата!", за да ни напомня вовеки, че само единни и обединени можем да градим съвременна ценностна държава. Нека следваме този път, превръщайки добруването на страната ни в общонационален идеал.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

СЕЗГИН АЛИИБРЯМ,

кмет на Oбщина Ситово

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари