Община Главиница подписа договор на стойност 2 млн. лева за асфалтиране на улици

Община Главиница подписа договор на стойност 2 млн. лева за асфалтиране на улици

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 632
Община Главиница подписа договор на стойност 2 млн. лева за асфалтиране на улици

Община Главиница подписа договор с Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на 7 броя улици в 5 населени места на общината:

- улица "Четвърта", село Звенимир;

- улица "Десета", село Зебил;

- улица "Седма", село Ножарево;

- улица "Осма", село Листец;

- улица "Люлюн", град Главиница;

- улица "Дунав", град Главиница и

- улица "Баба Тонка", град Главиница.

Проектът е класиран, чрез подбор по Мярка 7.2. "Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" на ПРСР.

До края на следващата седмица ще се обяви процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности, които се очаква да стартират към края на месец октомври 2023 г. Община Главиница допълнително ще информира жителите си преди започването на ремонтните дейности.

За предстоящия прием на проекти по Мярка 7.2. на ДФ "Земеделие", който се очаква да стартира в края на месец септември 2023 г., Община Главиница има готовност да входира проектни предложения, които включват ремонт на следните пътни отсечки:

- с. Звенимир - участъкът от път Вълкан - Паисиево до изхода на селото в посока Зарица;

- с. Зарица - от входа на селото до центъра;

- пътя Сокол - Дичево и

- пътя Осен - Стефан Караджа /вкл. и пътната отсечка към селото/.

Общината Главиница работи активно и за подобряване на пътната и уличната нфраструктура, защото това има множество положителни ефекти за населението. Това включва по-голяма безопасност на пътищата, по-лесно движение на транспорта, повишаване на качеството на живот на жителите на Общината.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky