Задържаха мъжа влачил куче с колата си вчера в дуловското село Окорш

Задържаха мъжа влачил куче с колата си вчера в дуловското село Окорш

Регион: Дулово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2547
Задържаха мъжа влачил куче с колата си вчера в дуловското село Окорш

55-годишен е задържан за проявена жестокост към гръбначно животно, съобщават от полицията днес.

За произшествието, станало на 06 август в село Окорш, е подаден сигнал на тел.112 от свидетел на случилото се. Според първоначалните данни, мъжът завързал за автомобила си със синджир собственото си куче - около 6-месечно, и го влачил по пътното платно около 200 м, след което спрял в страничен път извън селото.

По тялото на животното са установени множество наранявания - дълбоки рани и охлузвания, от отзовалия се полицейски екип. На място му е оказана ветеринарномедицинска помощ, след което е настанено в частен приют за животни в Силистра.

Дежурна оперативна група е извършила оглед, образувано е досъдебно производство по чл. 325 б, ал.1 от НК. За проявена жестокост към гръбначно животно 55-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест.

Вчера около 17:00 часа Гинка Янкова, която първа сигнализира за зверството, информира на стената си във Фейсбук, че съпругата и синът на извършителя са посетили адреса където живее и са отправили заплахи за саморазправа и съд затова, че е снимала и разпространила гаврата с животното във Фейсбук. Същите заплахи бяха отправни и към редакцията на "ПОРТАЛ СИЛИСТРА", но по телефона.

Гинка вече е подала сигнал до компетентните институции. "Нагло племе сме за жалост.. безочливи и нагли!", завършва публикацията си тя.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky