Община Главиница инвестира 4 млн. лева в материалната база на СУ "Васил Левски " - град Главиница

Община Главиница инвестира 4 млн. лева в материалната база на СУ "Васил Левски " - град Главиница

Регион: Главиница Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 658
Община Главиница инвестира 4 млн. лева в материалната база на СУ "Васил Левски " - град Главиница

Община Главиница продължава своята политика в посока модернизиране на своите образователни обекти, което гарантира здравословни, безопасни и качествени условия за обучение на децата, съобщи в неделния ден кметът на общината Неждет Джевдет в личния си Фейсбук профил.

Образованието е секторът с едно от най-стратегическите значения за всяко общество. То изгражда знанията, уменията и ценностите на днешните ученици, които утре ще бъдат активни граждани на община Главиница и ще определят посоката на развитие на общината.

Благодарение на активната работа на Общинска администрация - град Главиница са привлечени финансови средства за цялостен ремонт на материалната база на СУ "Васил Левски " - град Главиница, които възлизат на около 4 млн. лева. Към днешна дата се реализират 3 от общо 6-те проекта, които предвиждат цялостно обновяване на базата на учебното заведение.

СУ "Васил Левски " - град Главиница е единственото средно училище в община Главиница и се посещава от 460 ученици, които са около 75 % от учениците в общината.

image

✅️ Дейностите, които ще завършат до края на август месец се финансират със целеви капиталови разходи от националния бюджет и собствени приходи на община Главиница, като общата им стойност е около 3 млн. лв и включват следните дейности:

1. Прилагане на мерки за енергийна ефективност, вътрешен ремонт и реконструкция на външните пространства на обекта:

- подмяна на старата изолация, която е с дебелина 5 см и е компроментирана, с нова от 10 см, поставяне на нова на дограма и изолация на подпокривното пространство.

- доставка и монтаж на нов котел и обновяване на отоплителната инсталация;

- основен ремонт на санитарните възли;

- вътрешен ремонт на учебните помещения и столовата;

- реконструкция на канализационната мрежа на обекта;

- изграждане на пожароизвестителна инсталация;

- реконструкция и озеленяване на парковото пространство и алеите около сградата на учебното заведение.

2. Ремонтиране на спортната площадка в двора на училището - асфалтиране на 2 дка площ и монтиране на уреди за волейбол и баскетбол.

3. Откриване на фитнес зала - реконструкция на бившето заведение "Малкия принц", изграждане на санитарни възли, разкриване на отделен вход от към улица "Витоша" и доставка на фитнес уреди.

image

✅️ За реализиране на останалите 3 проекта, финасовите средства са осигурени от ДФ "Земеделие", чрез мерките обявени от Местната инициативна група и собствени приходи на общината, като реализирането им се очаква да приключи до края на годината:

1. Ремонт, обзавеждане и оборудване на физкултурния салон на СУ "Васил Левски" град Главиница;

2. Изграждане на волейболна и баскетболна площадка в двора на училището;

3. Изграждане на спортен терен за тенис корт,

В началото на годината, Община Главиница завърши модернизирането на базата на детската градина в град Главиница, която модернизация стартира с реализиране на проект за енергийна ефективност, оборудване и обзавеждане на сградата на заведението през 2021 година и обновяване на дворното пространство, обособяване на 4 нови зони за игра и подмяна с нови уреди за игра. Общият финансов ресурс за подобряване на качеството на условията за обучение и възпитание възлезе на около 1 млн. лева, като 85% от сумата е европейско финансиране. Детската градина се посещава от 80 деца, които съставляват 40% от общия брой на децата посещаващи детски градини в общината.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари