На празник в Ситово по българо-румънски проект на местната МИГ

На празник в Ситово по българо-румънски проект на местната МИГ

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 694
На празник в Ситово по българо-румънски проект на местната МИГ

Ръководството на Областна администрация Силистра: Минчо Йорданов - областен управител на област Силистра, и Илиян Великов - заместник областен управител, участваха в откриването на събитие в село Ситово по финансиран с европейски средства българо-румънски проект на тема "Добруджа - от общо минало към общо бъдеще".

Той е дело на 3 Местни инициативни групи в съседни добруджански области, разположени от двете страни на река Дунав. Представителите на държавната власт имаха и делова среща с кмета на общината Сезгин Алиибрям и неговия екип, както и с председателя на ОбС Ситово Ридван Кязим.

image

В събитието участваха над 20 художествено-творчески колектива от различни поколения, представили характерни за своите общности носии, песни, танци и традиции. Чрез тях те показаха елементи от регионалната си идентичност в рамките на Добруджа - област, която в момента е разположена както в България, така и в Румъния, включително по делтата на р. Дунав.

Домакин на събитието е МИГ "Ситово - Главиница - Крайдунавска Добруджа с председател на УС в лицето на кмета на община Ситово, който откри проявата. То е поредно по рода си в рамките на проекта, на основата на който се разчита да има продължение в бъдещето чрез разнообразни форми на общуване между общностите в рамките на териториите на съответните малки инициативни групи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари