„Какво прави науката за фермера?“ – новият подкаст на информационна инициатива „ОСП: Говори науката“

„Какво прави науката за фермера?“ – новият подкаст на информационна инициатива „ОСП: Говори науката“

Регион: България Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 686
„Какво прави науката за фермера?“ – новият подкаст на информационна инициатива „ОСП: Говори науката“

Свободна дигитална библиотека събира на едно място информативни материали по ключови теми в модерното селско стопанство като регенеративно земеделие, прецизно земеделие, интелигентно животновъдство, трудови отношения в селското стопанство и екология. Част от библиотеката "FarmLab" е подкастът "Какво прави науката за фермера?" с гости, утвърдени специалисти, изследователи и учени в областта на селското стопанство. Те споделят на достъпен език информация за научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони, глобалните тенденции на развитие и политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството.

В първите епизоди на подкаста можете да чуете какви са причините един фермер да премине към регенеративно земеделие, по какво се различава работата на фермерите, които прилагат традиционно земеделие от тази на фермерите, които прилагат прецизно земеделие, какво означава интелигентна система в животновъдството и каква е ролята на данните в нея, какво кара хората, които се занимават със сезонен селскостопански труд да предпочитат заетост в други държави, по какъв начин "Зелената сделка" е важна за България и каква е ролята на земеделските стопани за постигане целите на зелената икономика.

Всички епизоди на подкаста ще намерите в дигиталната библиотека "FarmLab" на http://cap.europe.bg и в стрийминг платформите Spotify, Soundcloud и Google podcast.

Включете се и в националния конкурс "Арт-циклиране" за творби, произведени от селскостопански отпадъци, който се провежда от 5 юни до 5 август 2023 г. В края на месец август ще се проведе изложба със снимки на участниците, а наградените произведения ще бъдат изложени в публични пространства в селски райони в България.

Подкастът "Какво прави науката за фермера?" и конкурсът "Арт-циклиране" са част от дейностите на информационна инициатива "Обща селскостопанска политика: Говори науката", изпълнявана от Агенция Стратегма ООД с подкрепата на Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари