СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит празник на словото, на духа, на културата!

СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит празник на словото, на духа, на културата!

Регион: Ситово Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 610
СЕЗГИН АЛИИБРЯМ: Честит празник на словото, на духа, на културата!

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

Позволете ми да Ви поздравя най-сърдечно по случай 24 май - Денят на балгарската просвета и култура и на славянската писменост. Празник на Светите братя Кири и Методий, створили азбуката - най-ценното наследство на България.

На тази дата изказваме дълбока признателност и почит към тяхното дело високохуманно, служещо на великата общочовешка идея за равенство между народите. Дело променило духовната история на България, на славянството, на Европа и света.

24 май е личен празник на всеки от нас, защото истинското израстване на личността започва от първата научена буквичка, от първата написана дума, от първата прочетена книга. На този свят ден всички ние се обединяваме около езика и писмеността, врата в духовността и силата на знанието.

Поклон пред всички Вас - скъпи наши съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите бьлгарската духовност!

Пожелавам на всички Вас нестихваща вяра в изонните български ценности и устрем към нови знания и духовно израстване!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЛОВОТО, НА ДУХА, НА КУЛТУРАТА!

СЕЗГИН АЛИИБРЯМ,

кмет на Oбщина Ситово

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари