Дългоочакваният ремонт на "новия стадион" е към своя край

Дългоочакваният ремонт на "новия стадион" е към своя край

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 1353
Дългоочакваният ремонт на "новия стадион" е към своя край

До края на юни трябва да завърши започналият през есента на миналата година ремонт на стадион "Луи Айер" в Силистра, научаваме от репортаж на Незабравка Кирова за БНР.

Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за частична подмяна на седалките, реновиране на част от сградния фонд, нова тревна настилка на футболното игрище, полагане на тартан върху лекоатлетическата писта и изграждането на два тенис-корта и игрище за мини-футбол.

Със собствено финансиране Общината изгражда и кладенец, който ще е част от поливната система на стадиона, която ще поддържа тревната настилка свежа и ще спестява пари, коментира зам.-кметът инж. Тихомир Борачев, давайки пример с другото градско игрище, където има подобен кладенец.

"От който миналата година е използвана около 5 хиляди кубика вода. Ако трябваше да платим на ВиК, трябваше да пратим 25 хиляди лева. На "Басейнова дирекция", тоест на държавата, за ползването на подземния източник плащаме около 1200 лева. Тоест едно такова съоръжение се изплаща за 3-4 година", посочи той.

Голяма част от дейностите са вече към своя край, съобщи още инж. Борачев.

Поет бе и ангажимент Общината да търси други източници за финансиране, за да бъде завършен ремонтът на спортните зали за бойни спортове и остатъчната сградна инфраструктура.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари