В село Окорш ще се проведе Втори фестивал на народните занаяти

В село Окорш ще се проведе Втори фестивал на народните занаяти

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 769
В село Окорш ще се проведе Втори фестивал на народните занаяти

архив 2018 година

На 5 май от 10.00ч в двора на училището ще бъде открит Вторият фестивал на народните занаяти. Организатор на поредния фестивал е СУ "Йордан Йовков" и от там канят всички, които имат умения от родните занаяти, да ги представят на зрителите. Присъстващите ще имат възможност да станат свидетели и участници в изработката на традиционни облекла, храни, битови предмети, да се запалят по някой от занаятите и да го изучат.

Учениците от професионалните направления - туризъм и счетоводство са подготвили изненади. Гостите ще имат възможност да разгледат училищния музей с 20 годишна история, ще видят празничната концертна програма с хубава българска народна музика, а всички заедно ще се хванат на Дунавското хоро.

Организаторите са подготвили за почерпка вкусни сладкиши и възможност за закупуване за спомен от предлаганите продукти. На 5 май, казват от училището в село Окорш, ще имате възможност да се потопите в чудния свят на българския бит, култура, традиции и обичаи и да участвате във възраждането на народните занаяти.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky