ДЕЖА ВЮ: Депутатите не избраха председател на НС от първия опит

ДЕЖА ВЮ: Депутатите не избраха председател на НС от първия опит

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1252
ДЕЖА ВЮ: Депутатите не избраха председател на НС от първия опит

Подобно в началото на предишния парламент, новите народни представители отново не успяха да изберат председател на Народното събрание.

Единствените кандидатури бяха на Петър Петров от "Възраждане" и Росен Желязков от ГЕРБ, но и двамата не получиха необходимата парламентарна подкрепа.

Кандидатурата на Петър Петров бе подкрепена от 37 народни представители, докато "против" гласуваха 88, а "въздържали се" - 39.

Росен Желязков бе подкрепен от 79 депутати, "против" гласуваха 8, "въздържали се" бяха 144.

Непосредствено след гласуването съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев поиска думата. Той предложи председателят на парламента да се сменя на ротационен принцип.

Предлагаме на всеки два месеца да се сменят председателите на правна комисия и на парламента. Намираме се в нестандартна ситуация. Това е един възможен изход от кризата, в която току-що влязохме. Преди малко всички казахме, че предстоят тежки решения, посочи Василев.

След направеното предложение депутатите се оттеглиха за 30-минутна почивка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky