Кметът на община Ситово, Сезгин Алиибрям откри поредна детска площадка, този път в село Гарван

Кметът на община Ситово, Сезгин Алиибрям откри поредна детска площадка, този път в село Гарван

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 525
Кметът на община Ситово, Сезгин Алиибрям откри поредна детска площадка, този път в село Гарван

На 30.03.2023г. в село Гарван с тържествено рязане на трикольорна лента от кмета на Община Ситово - Сезгин Алиибрям се извърши откриването на третата детска площадка изградена по проект "Обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение в с.Добротица, с.Босна и с.Гарван, Община Ситово, област Силистра", финансиран по проект на стойност 133 747.96 лв.

image

Проекта е реализиран след сключването на договор между Държавен Фонд Земеделие, Местна Инициативна Група "МИГ Главиница-Ситово Крайдунавска Добруджа" и Община Ситово за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

За събитието самодейци от местното читалище се погрижиха за доброто настроение на всички гости. На откриването присъстваха: Кмета на Община Ситово - Сезгин Алиибрям, Севджан Адем и Еда Самиева - зам. кметове на община Ситово, Димитър Неделчев - кмет на с.Гарван, Левент Басри - управител на "Аспид- 81" ЕООД, гр. Главиница, изпълнител по договора за изграждането на детската площадка и облагородяването около нея, Женя Георгиева - ръководител на проекта, гости и жители на селото.

image

Целта на проекта е да се подобри физическата среда, привлекателността, качеството на живот, безопасността на средата за обитаване и възможностите за социални контакти в с.Добротица, с.Босна и с.Гарван, Община Ситово чрез облагородяване на общински зелени площи и паркови пространства и превръщането им в привлекателно място за общуване, отдих и почивка. Изградената детска площадка в село Гарван е за възрастова група 3 -12 год, като е предвидено и съоръжение за по-малките. Монтирана е ограда и указателна табела, както и дървени пейки с облегалки, шестоъгълна беседка с маса, които оформят кътове за краткотраен отдих и следните съоръжения за игра: Комбинирано детско съоръжение, Двойна люлка - махало и Детски тунел - влакче. Лампи осветяват алеите и детската площадка, които допълват съществуващото парково осветление и създават условия за ползване на парка и в по-късните часове на деня. За озеленяването на парка са засадени широколистни, иглолистни дървета, храсти и е извършено затревяване около алеите и изградената детска площадка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари