ЕКСКЛУЗИВНО: Машина за гласуване "издъхна" в силистренското село Калипетрово

ЕКСКЛУЗИВНО: Машина за гласуване "издъхна" в силистренското село Калипетрово

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1290
ЕКСКЛУЗИВНО: Машина за гласуване "издъхна" в силистренското село Калипетрово

По информация на "ПОРТАЛ СИЛИСТРА" една от всички машини за гласуване в силистренското село Калипетрово е дефектирала и е спряла да работи. От старта на изборния ден до сега машината е дала множество дефекти, като основният е бил в принтереа, който отпечатва бюлетините. Подобни проблеми се срещат и в други секции в областта, но засега машините продължават да работят.

Една от най-честите грешки на тези избори е, че машината отпечатва няколко бюлетини, след което изобщо не печата и връща грешка, че в устройството няма хартия въпреки, че устройството има достатъчно.

След като въпросната машина тотално е отказала да работи е взето решение тя да бъде спряна и гласуването в конкретната секция да продължи само с хартиена бюлетина.

Към момента няма официална информация за случая от ЦИК или РИК.

В 20-МИР Силистра гласуват 114 500 души, в 221 стационарни и 9 мобилни секции. Изборът е между 99 кандидати за народни представители от 21 политически партии и коалиции.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари